Hur du spelar blackjack

Blackjack och spelets olika regler

Blackjack är troligen det mest populära av alla casinospel. Förmodligen grundar sig detta i att det både är enkelt att lära sig och samtidigt spännande. Men innan du ger dig av på en kryssning för att spela behöver du lära dig spelreglerna.

Det finns flera olika varianter av Blackjack som alla skiljer sig något åt. Dock finns det allmänna spelregler som kan vara bra att ta till sig för att förstå spelet i sin helhet. Blackjack inleds med att du och övriga spelare lägger insatsen i boxarna. Du blir informerade om lägre och övre gräns för insatserna. Därefter får varje spelare två öppna kort framför sin ruta. Dealern får i sin tur får ett öppet kort om European spelas, eller två öppna kort när Atlantic spelas.

I slutändan går spelet ut på att få högre kort än dealern, men aldrig över 21. Du ber dealern om fler kort när det är din tur. Sedan är det dealerns tur att avsluta sin hand, och skeendet för detta skiljer sig åt mellan olika varianter av blackjack.

Den hand du önskar få är den hand som kallas för blackjack. Den betalar upp till 3:2, vilket också har att göra med vilken variant av blackjack som spelas. Blackjack får du genom ess och ett kort som värderas till tio, vilket är de klädda korten. Ess kan dock vara värt både ett och elva och du avgör värdet.

Push kallas scenariot när både du och dealern får blackjack. När detta sker betalas din insats tillbaka, men du får ingen vinst. Innan du tar dig an blackjack ska du noggrant läsa på om blackjack och hur reglerna skiljer sig mellan olika varianter av spelet. Om du är påläst ökar dina chanser att vinna, eftersom din strategi grundar sig på spelreglerna.

Blackjack är ett spel du kan spela på många olika kryssningar. Där du hittar blackjack hittar du förmodligen en rad andra spel också, men ta dig gärna tid att spela blackjack för att lära dig reglerna och vilka strategier som fungerar bäst.

blackjack