Unna dig att åka på lyxkryssningar

Lyxkryssningar och restider

Lyxkryssningar kryssar världens alla hav. Den som är på resande fot upplever ofta stress, dels att hinna se alla turistattraktioner men också stressen över att ta sig dit. På en lyxkryssning slipper man all stress – det finns inget att se, men massor att uppleva. Framför allt kan man inte ta sig någonstans. Utan tvekan är det en tid för avkoppling. Kryssningarna finns i de flesta prisklasser, allt från lyxbåtar till färjor.

Färjorna över Östersjön erbjuder mycket trevliga lyxkryssningar. Det är också ett bekvämt alternativ eftersom de reser från Stockholm. Om du vill unna dig själv eller dig och din partner en trevlig kryssning är detta alternativ att rekommendera. Det finns dessutom bussanslutningar till färjan för att du ska slippa ta dig till hamnen på egen hand. Allt för att du ska slappna av. Väl ombord kan du unna dig god mat i en trevlig restaurang eller besöka en spaavdelning.

På de större haven finns många 5-stjärniga alternativ att välja mellan. Stora rederier som Crystal Cruises, Silversea, Seabourn, Regent Seven Sea Cruises och Seadram Yacht Club trafikerar de större haven. Många av rederierna lämnar ut från Stockholm, men längre resor innebär naturligtvis längre restid. Om du lätt blir stressad över att vara borta är detta inte ett alternativ för dig. Priserna varierar från medel till högt på samtliga lyxkryssningar.

Flera rederier lämnar ut från Stockholm, men flera rederier gör det inte. I de fallen tvingas du ta ett direktflyg till exempelvis Fort Lauderdale och stiga på fartyget där. Vissa kryssningar har svenska färdledare med sig, vilket kan vara en trygghet på resor som dessa. Äldre människor uppskattar kryssningar just för att det är ett behändigt sätt att resa, och de uppskattar särskilt svensk personal i närheten.

Innan du väljer vilken kryssning du ska åka med bör du fundera vad du vill få ut av resan. Färjor och lyxbåtar kan i grunden erbjuda samma saker, även om utbudet är betydligt större på lyxkryssningar. När du väljer att resa med lyxbåtar måste du också vara beredd på längre restid och något mer komplicerad resa, som direktflyg i vissa fall.

lyxkryssningar